Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Αγαπάτε τις πατάτες; Το ίδιο και εμείς!

Συνταγές και νόστιμοι συνδιασμοί για να απογειώσεις την γεύση στα ύψη!!!


Σαλάτα πατάτας με μουστάρδα.

Για αυτό τον πετυχημένο συνδιασμό, θα χρειαστείτε 4 - 5 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Τις ξεφλουδίζετε και τις ξεπλένετε καλά με χλιαρό νερό. Έπειτα, σε ένα μπώλ μετρίου μεγέθους βάζετε 3 κουτ. της σούπας μουστάρδα, 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, πιπέρι, κόβετε μισή πράσινη πιπεριά σε πολύ μικρά κομμάτια, προσθέτετε ένα φλυτζάνι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο και λίγο παραπάνο, λίγο μπαλσάμικο ξύδι και ρίχνετε όση ρίγανη επιθυμείτε στο μπώλ.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, βάζετε τις πατάτες με ένα μεγάλο ποτήρι του ωερού ωερό και το μισό λάδι. Το μίγμα εντομεταξύ που έχετε στο μπώλ, χτυπίστε το όσο το δυνατόν καλύτερα και ταχύτερα για να το ρίξετε πάνω στις πατατούλες σας! Προθερμένετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και το βάζετε μέσα! Θα μυρίσει το σπίτι όμορφα και προσέξτε, κατά τη διάρκεια ψησίματος να μήν αφυδατωθούν οι πατατούλες! Σερβίρετε με παγωμένο γιαούρτι ή μια δροσερή ντοματοσαλάτα! 
Καλή σας όρεξη! 

Τί θα λέγατε για λίγο άνιθο στις πατατούλες σερβιρισμένες με καπνιστό σολωμό και λεμονάκι?!


Πατατούλα στο φούρνο με ρώσικη σαλατούλα δροσερή και μυρωδάτη!

 Συνοδέψτε την ψητή πατάτα σας με λίγο μπέϊκον και τυροκαφτερή. Δεν φαντάζεστε τι αποτέλεσμα θα γευτείτε!



Πατούλες με μπρόκολο και κομμάτια σαλάμι πικάντικο, ψημένα μέσα σε κρέμα γάλακτος!


Γλυκιά σούπα πατάτας 




Μία ιδιαίτερη σούπα.
 Υλικά:
  • 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κάρι
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ σε μορφή σκόνης
  • 4 γλυκοπατάτες
  • 3 ½ κούπες ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαδικασία:Ρίξτε το λάδι μαζί με το κάρι σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια σας για 4 λεπτά περίπου. Προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ και ανακατέψτε τα για 1-2 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και τις πατάτες. Αφήστε τα υλικά σας να βράσουν και μόλις μαλακώσουν αποσύρετε τα από τη φωτιά. Μόλις κρυώσουν λιώστε τις πατάτες με όποιο τρόπο θέλετε. Προσθέστε όσο αλάτι θέλετε εσείς.
Καλή σας όρεξη!

Πατάτες προβενσάλ




Εύκολη συνταγή για πατάτες με σάλτσα και σκόρδο.
Υλικά (για 6 άτομα):
  • 1 ½ κιλό πατάτες μέτριες
  • 4 ντομάτες κόκκινες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο, κομμένες φετάκια
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Διαδικασία:
Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες, τις τοποθετείτε σε ένα ταψάκι ή σε ένα πυρέξ, προσθέτετε τις ντομάτες, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το λάδι και τις ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45-60’, μέχρι να ροδίσουν. Τις σερβίρετε ζεστές.
Καλή όρεξη!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου